Svenska föreningen i Östermyra

Svenska föreningen i Östermyra r.f. (SfÖ) on Seinäjoen vanhin yhdistys. Syyskuun alusta toukokuun puoliväliin saakka yhdistyksen jäsenet kokoontuvat keskiviikkoiltaisin liiketalo Forumin ullakkokerroksessa sijaitsevaan kerhotilaan puhumaan ruotsia, kuuntelemaan esitelmiä ja musiikkiesityksiä - viettämään mukavaa iltaa yhdessä. Lisäksi SfÖ järjestää teatteri-, kulttuuri- ja tutustumismatkoja.

Yhdistyksen jäsenistä osa puhuu ruotsia äidinkielenään, osa on suomenkielisiä, jotka haluavat sekä ylläpitää että kehittää kielitaitoaan arkipäivän keskustelutilanteissa. Oivallinen kielikylpy aikuisille!

Koulujen lukuvuoden päättyessä SfÖ jakaa stipendejä ruotsin kielen opinnoissaan menestyneille koululaisille ja opiskelijoille. Ruotsalaisuuden päivän juhlaa (6.11.) vietetään nykyisin yhdessä Seinäjoen kaupungin ja Seinäjoen seudun Pohjola-Norden ry:n kanssa. Lucian päivänä SfÖ järjestää yhteistyökoulujen kanssa Lucia-kulkueen, joka alkaa Apila kirjastosta sekä vierailee eri palvelutaloissa ja päiväkodeissa.

Olet tervetullut tutustumaan meihin kahvi- / teekupposen ääressä keskiviikkoisin klo 18.30 alkaen osoitteessa Kalevankatu 10 (4. kerros).

Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia: sfomyra@kolumbus.fi tai soittamalla numeroon +358 500 662 074.

SfÖn kesätauko 2022 on alkanut.

Kesän aikanakin voivat jäsenet tulla yhdistyksen huoneistoon lukemaan lehtiä, lainaamaan kirjoja ja vaikka keittämään kupin kahvia.

Syksyn ensimmäinen kahvi-ilta on keskiviikkona 7. syyskuuta klo. 18:30. Tervetuloa jäsenet ja yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet henkilöt mukaan.

Otamme mielellämme vastaan ohjelmaehdotuksia ja vierailijoita, joita voimme kutsua kahvi-iltoihin.

Sommardikt
Det är skimmer i molnen och glitter i sjön,
det är ljus över stränder och näs,
och omkring står den härliga skogen grön
bakom ängarnas gungande gräs.".
Gustaf Fröding (1812-1897)

Hyvää ja iloista kesää kaikille!