Svenska föreningen i Östermyra

Svenska föreningen i Östermyra r.f. (SfÖ) on Seinäjoen vanhin yhdistys. Syyskuun alusta toukokuun puoliväliin saakka yhdistyksen jäsenet kokoontuvat keskiviikkoiltaisin liiketalo Forumin ullakkokerroksessa sijaitsevaan kerhotilaan puhumaan ruotsia, kuuntelemaan esitelmiä ja musiikkiesityksiä - viettämään mukavaa iltaa yhdessä. Lisäksi SfÖ järjestää teatteri-, kulttuuri- ja tutustumismatkoja.

Yhdistyksen jäsenistä osa puhuu ruotsia äidinkielenään, osa on suomenkielisiä, jotka haluavat sekä ylläpitää että kehittää kielitaitoaan arkipäivän keskustelutilanteissa. Oivallinen kielikylpy aikuisille!

Koulujen lukuvuoden päättyessä SfÖ jakaa stipendejä ruotsin kielen opinnoissaan menestyneille koululaisille ja opiskelijoille. Ruotsalaisuuden päivän juhlaa (6.11.) vietetään nykyisin yhdessä Seinäjoen kaupungin ja Seinäjoen seudun Pohjola-Norden ry:n kanssa. Lucian päivänä SfÖ järjestää yhteistyökoulujen kanssa Lucia-kulkueen, joka alkaa Apila kirjastosta sekä vierailee eri palvelutaloissa ja päiväkodeissa.

Olet tervetullut tutustumaan ruotsinkielisen yhdistyksen toimintaan kahvi- / teekupposen ääressä keskiviikkoisin klo 18.30 alkaen osoitteessa Kalevankatu 10 (4. kerros, hissi kolmanteen kerrokseen).

Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia: sfomyra@kolumbus.fi tai soittamalla numeroon +358 500 662 074.

Syksyn ensimmäinen kahvi-ilta oli keskiviikkona 7. syyskuuta klo. 18:30. Jatkamme keskiviikkoisia kahvi-iltoja myös erilaisten ohjelmien muodossa.

Ystävällisesti seuraa meitä ruotsinkielisessä osiossa.

Joulukuun ohjelmaa:

13 joulukuuta klo. 09.00 on Luciajuhla pääkirjaston lukurapuissa. Hyllykallion-, Valkiavuoren-, Alakylän- ja Steinerkoulun oppilaista (>100 oppilasta) esittävät Lucian juhlan ohjelman. Tilaisuus kestää 20-25 min.

14 joulukuuta klo.18.00 De Vackraste julsånger = Kauneimmat joululaulut ruotsiksi mieskuoro Church Hill Boys johdolla, mukana kaplan Ingemar Klemets. Seurakunta tarjoaa kahvit klo. 17.30.

TERVETULOA NÄIHIN KAIKILLE YHTEISIIN TILAISUUKSIIN!